duminică, 23 martie 2014

Profesorul ideal...oare exista?

Profesorul ideal...multi il considera un mit sau doar o gluma proasta.Multi cred ca profesorul ideal nu exista.Dar(,pentru ca intotdeauna exista un "dar") profesorul ideal nu vine din cancelarie,ci din inima noastra,a elevilor.
In ziua de azi,elevii considera ca profesorul ideal este acela care da note mari,nu pune presiune pe invatat si nu preda,doar de dragul elevilor si a timpului pierdut intr-o sala de clasa,unde evident elevii nu isi doresc sa fie singuri,daramite cu un profesor rautacios si insensibil.
Insa profesorul ideal nu se gaseste la catedra,se gaseste in viziunea noastra asupra omului invatat care vine cu gandul sa ne impartaseasca o bucatica din tot ce a acumulat pe parcursul anilor de studiu.
Profesorul ideal nu este acela care ne ofera o bucurie momentana a scapatului de la ore,ci este acela care ne face sa plangem cu orele in fata unui caiet pentru ca nu putem retine lectia la romana sau nu reusim sa intelegem foile intregi de teorii la matematica,dar caruia ii vom fi vesnic recunoscatori in viitor.
Profesorul ideal este acela care inainte sa lucreze cu mintea copiilor,isi face loc inimile lor si lasa o impresie vesnica,despre care viitorii adulti isi vor aminti cu placere.

2 comentarii:

  1. Foarte frumos, mai ales ultima frază! Îţi doresc să cunoşti profesorul ideal!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Profesorul ideal este greu de gasit,exact ca o comoara.Insa eu cred ca am gasit comoara cea mare,doamna diriginta. :)

      Ștergere